ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldtelecom a semnat un contract de parteneriat exclusiv cu Deutsche Telekom Global

08:23 | 28.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Compania Moldtelecom S.A. și Deutsche Telekom Global Carrier (TGC) au semnat un contract de parteneriat exclusiv privind prestarea de către TGC a serviciilor wholesale de terminare a traficului internațional de voce, începând cu 1 noiembrie 2021, transmite MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc după o procedură extinsă de licitație privind selectarea operatorului care va presta astfel de servicii. Astfel, datorită experienței sale în domeniu, a soluției United Voice propuse și implementării fiabile a acesteia, câștigător a fost desemnat Telekom Deutscheland GmbH, reprezentat de Deutsche Telekom Global Carrier.

Directorul Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac, a salutat colaborarea și a subliniat faptul că acest lucru va genera un șir de beneficii corporațiilor, precum și clienților simpli. „Grație acestui parteneriat de durată, Moldtelecom va beneficia de condiții comerciale avantajoase de terminare a traficului generat de abonații săi, spre toate destinațiile internaționale. Sunt convins că astfel calitatea serviciilor de telefonie se va îmbunătăți. În plus, conectarea Republicii Moldova cu restul țărilor lumii este absolut importantă și la nivel corporativ”, a punctat Eugeniu Cozonac.

Telekom Deutscheland GmbH va colecta traficul voce din rețelele tuturor operatorilor internaționali cu destinația rețelei fixe și mobile Moldtelecom, iar costurile companiei pentru apelurile internaționale vor fi asemănătoare cu tarifele de interconectare oferite de operatorii internaționali. În plus, Deutsche Telekom Global Carrier va furniza serviciul Freephone International (IFS/UIFN), servicii de anti-fraudă care au ca scop prevenirea, identificarea și încetarea cazurilor de fraudă pentru protecția traficului de voce internațional.

„Deutsche Telekom Global Carrier este un partener de încredere, care prestează servicii de înaltă calitate. Compania Moldtelecom va beneficia de cea mai nouă tehnologie și expertiză, care va reduce considerabil riscurile posibile și va contribui la îmbunătățirea ofertei existente pentru a oferi clienților o experiență mai bună, oferte mai avantajoase, astfel valorificând potențialul nostru de a fi membru conștient al comunității globale”, a declarat directorul general Moldtelecom, Viorel Postolachi.

La rândul său, Nicholas Nikrouyan, vicepreședinte al Voice&Mobile Solutions la Deutsche Telekom Global Carrier, a relevat că a rămas surprins de rapiditatea şi profesionalismul desfășurării întregului proces de pregătire pentru interconectare. Mai mult decât atât, specialiștii tehnici ai ambelor companii lucrează deja intens pentru integrarea noilor servicii.

„Suntem încântați să colaborăm cu Moldtelecom S.A. în cadrul programului nostru United Voice Partnering. Vom valorifica la maxim investiția semnificativă realizată în platforma noastră de ultimă generație, sisteme și oameni în beneficiul clienților. Datorită faptului că terminarea traficului internațional de voce va trece prin puține conexiuni, calitatea conectării telefonice va crește semnificativ. Așteptăm cu nerăbdare rezultatele parteneriatului nostru care vor contribui la creșterea și dezvoltarea ambelor companii pe piața europeană”, a menționat Nicholas Nikrouyan.

Telekom Deutscheland este un operator cu peste 20 de ani de experiență pe piața internațională de comunicații angro și care oferă platforme de ultimă generație, rețele extinse la nivel global, securitate la cel mai înalt nivel, soluții personalizate, conectivitate la nivel mondial și multe alte servicii.  

Foto: APP

img21008094

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!