ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni au fost premiați câștigătorii concursului de desene “Apa - sursă a vieții”

10:10 | 28.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Concursul de desen "Apa - sursă a vieții", desfășurat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru în parteneriat cu Primăria orașului Ialoveni, și-a desemnat câștigătorii. Gala de premiere s-a desfășurat ieri, în timpul festivității dedicate marcării celei de-a 585-a aniversări a oraşului Ialoveni şi Hramului localităţii, transmite MOLDPRES.

Concursul de desene s-a desfășurat în perioada 13-22 octombrie în cadrul proiectului moldo-slovac „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în oraș prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea despre managementul apei". Prin această activitate, organizatorii și-au propus să încurajeze tânăra generație să-și demonstreze aptitudinile de creativitate prin desene. Copiii au prezentat apa în diferite anotimpuri şi ipostaze, abordând şi teme precum protejarea mediului prin folosirea rațională a apei, legătura dintre sursa de apă și viața de zi cu zi a oamenilor.

„Receptivitatea, creativitatea și activismul elevilor din orașul Ialoveni au surprins plăcut, la concurs fiind înregistrate peste 170 de lucrări. Toți participanții au fost apreciați cu diplome, iar autorii celor mai originale lucrări au primit și vouchere de la librărie în valoare de 500, 300 și 200 de lei”, indică ADR Centru.

Expoziția de lucrări a fost organizată în fața Primăriei Ialoveni. Toate lucrările au devenit proprietate a administraţiei oraşului şi vor fi păstrate pe toată durata de asigurare a durabilității proiectului  amintit.

Acest proiect prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m) pentru a asigura o acoperire globală și fiabilă a oraşului, precum și colaborarea cu localnicii pentru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Foto: ADR Centru

img21008102

img21008102

img21008102

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!