ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău vor fi realizate trei proiecte pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor de anvelope uzate

16:03 | 28.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Trei întreprinderi din municipiul Chișinău, cu activități în domeniul recuperării materialelor reciclabile sortate și fabricarea produselor din cauciuc, vor beneficia de un suport de grant pentru dezvoltarea capacităților de prevenire, depozitare, reutilizare, reciclare și promovare pe piață a produselor cu conținut reciclat, transmite MOLDPRES.

Investițiile, în valoare totală de circa 48 de mii de euro, vor fi oferite în cadrul Programului de grant aferent proiectului „Îmbunătățirea cadrului instituțional și legal pentru gestionarea specifică a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova” implementat de „Unitatea de implementare a proiectelor în domeniul mediului” în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova și finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ).

Obiectivul Programului de grant este de a  crește gradul de conștientizare a întregii societăți şi, în special, a reprezentanților sectorului privat generatori de fluxuri specifice de deșeuri, privind importanța gestionării deșeurilor de anvelope uzate, uleiuri uzate și vehiculelor scoase din uz, în contextul riscurilor asociate privind utilizarea inadecvată a acestora, pe fundalul capacităților existente de colectare și reciclare, dar și din considerentul impactului major al deșeurilor asupra mediului și sănătății oamenilor.

Foto: Ministerul Mediului

img21008131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!