ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uniunea Europeană sprijină reformele demarate în sectorul justiției și luptei anticorupție din Republica Moldova

16:05 | 28.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Republica Moldova are susținerea Uniunii Europene în domeniul reformelor în domeniul justiției și anticorupție, transmite MOLDPRES.

La Bruxelles a avut loc astăzi cea de-a șasea reuniune a Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova. În cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu primul ministru Natalia Gavriliță, coordonatorul politicii externe a Uniuni Europene, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană va sprijini în continuare reformele demarate în sectorul justiției și luptei anticorupție.

Oficialul european a spus că dialogul cu Republica Moldova este unul intens și va continua pe mai multe dimensiuni, inclusiv în domeniul securității. “Vom continua eforturile noastre de cooperare pentru aprofundarea apropierii statului moldovean de Uniunea Europeană”, a menționat Borrell.

În același timp, prim-ministrul Natalia Gavrilița a spus că “cetățenii moldoveni au acordat un mandat politic în favoarea reformelor și așteaptă de la autorități înfăptuirea lor”. ”Avem deschiderea autorităților Uniunii Europene pentru a susține aprofundarea acestor reforme. Aducem mulțumiri pentru asistența financiară oferită care ne ajută să menținem stabilitatea bugetară”, a precizat premierul.

De asemenea, Natalia Gavrilță a specificat că Uniunea Europeană rămâne a fi principalul partener comercial al Republicii Moldova și a specificat că autorităţile de la Chișinău își doresc obținerea acordului de export al produselor de origine animalieră.

Șefa guvernului de la Chișinău a fost însoțită la Bruxelles de ministrul de Externe Nicu Popescu, ministrul Economiei Sergiu Gaibu, și ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

img21008132

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!