ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Proiectele investiţionale din nordul ţării au fost examinate la un eveniment de la Bălţi

11:28 | 29.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a organizat ieri o masă rotundă privind portofoliul de proiecte investiționale din Regiunea de Dezvoltare Nord. Evenimentul a întrunit autorități publice centrale și locale, parteneri de dezvoltare, membri ai Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord și s-a desfășurat în contextul celei de-a şaptea ediţie a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, atât cu prezență fizică, cât și în format online, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, care a constituit un prilej pentru comunicare și oportunități de stabilire și îmbunătățire a relațiilor de colaborare între participanți, specialiștii ADR Nord au prezentat proiectele de succes implementate în Regiunea de Dezvoltare Nord din fonduri externe, precum și Portofoliul de proiecte investiționale din regiune.

„Cred că ar trebui să menționăm progresul considerabil care a fost atins în procesul de implementare a politicii de dezvoltare regională și să recunoaștem eforturile care au fost depuse în acest sens. O parte dintre aceste eforturi au fost posibile datorită sprijinului partenerilor de dezvoltare, iar Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale depune eforturi considerabile în vederea mobilizării resurselor și atragerea finanțărilor suplimentare față de ceea ce avem noi în Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, ca să poată acoperi într-o măsură cât mai mare necesitățile de finanțare a proiectelor depuse la recentul concurs de proiecte”, a estimat, în cadrul evenimentului, Ana Mardare, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

La rândul său, Petru Veverița, managerul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, a menţionat că „Guvernul Germaniei a susținut și susține în continuare eforturile autorităților Moldovei în promovarea dezvoltării regionale”. „Pe parcurs, s-a obținut și atragerea fondurilor europene, ale Guvernelor Suediei, României și Elveției și aceste resurse au fost folosite atât pentru asistență tehnică, cât și pentru implementarea unor proiecte investiționale. Am avut parte de o cooperare de lungă durată și fructuoasă atât cu ministerul de ramură, cât și cu ADR Nord și Regiunea de Dezvoltare Nord””, a relevat Petru Veveriţa.

„Atragerea resurselor externe pentru implementarea proiectelor de infrastructură în regiune poate contribui esențial la dezvoltarea social-economică, la susținerea sectorului privat, precum și la creșterea calității vieții populației. Am elaborat Portofoliul de proiecte investiționale pentru a promova în rândul partenerilor de dezvoltare proiectele din Regiunea de Dezvoltare Nord evaluate în cadrul Apelului competitiv de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023, cu finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională”, a afirmat Maria Prisacari, directorul ADR Nord.

Masa rotundă cu partenerii de dezvoltare ai ADR Nord a fost organizată în cadrul proiectului „Suport pentru Consiliul Regional pentru Dezvoltare Nord”, finanțat de Guvernul Republicii Federale Germania prin intermediul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în R. Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova.

Foto: ADR Nord

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!