ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Modificările operate recent în Codul muncii au fost publicate în Monitorul Oficial

13:07 | 29.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea Codului muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Astfel, în cazul în care procesul educațional se va desfășura online, odată cu dispunerea de către autoritățile abilitate a unor măsuri speciale privind asigurarea securității, protecției vieții și sănătății populației, cu acordul angajatorului, se vor acorda zile libere unuia dintre părinți sau tutorelui, pentru supravegherea copiilor. În această perioadă, angajatul va primi o indemnizație egală cu cel puțin 50 la sută din salariul de bază.

Codul muncii va fi completat cu un articol, care va permite angajatorului să stabilească un regim de activitate redusă, pentru cel puțin o pătrime din numărul total al lucrătorilor. Salariaților cu regim de activitate redusă li se va plăti salariul conform timpului efectiv prestat, iar diferența va fi achitată parțial, din bugetul de stat.

Prezenta lege intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Guvernul, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare va prezenta Parlamentului propuneri pentru aducerea legislației în vigoare în concordanță cu prezenta lege.

Sursă: monitorul.gov.md

img21008167

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!