ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reabilitarea unui drum din centrul ţării este aproape de finalizare

16:38 | 02.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 nov. /MOLDPRES/. Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au desfășurat astăzi o ședință cu antreprenorul din Azerbaidjan, pe marginea progresului lucrărilor de reabilitare a unui sector cu o lungime de 17,6 km al drumului național R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni. Segmentul în reparație traversează orașele Vatra și Strășeni și înregistrează un progres de execuție a lucrărilor de circa 90%, transmite MOLDPRES.

Antreprenorul a informat că efectuează în prezent lucrări de așternere a stratului de uzură, construcție a trotuarelor, instalare a parapetului de tip New Jersey, precum și construcție a sistemului de drenaj.

Reparația sectorului de drum sus-numit, care este parte a traseului național R1, este finanțată din împrumutul de peste 23 de milioane de euro, alocat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană de Investiții.

Anterior, ASD a reziliat contractul de reabilitare a drumului național R33 Hânceşti-Lăpuşna-M1 cu antreprenorul amintit, din motiv că acesta nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!