ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase accidente rutiere au avut loc în ultima săptămână din cauza carosabilului umed

12:32 | 03.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. În ultimele 7 zile, pe teritoriul țării au avut loc șase accidente rutiere produse în condițiile unui carosabil umed. Datele au fost făcute publice de Inspectoratul Național de Securitate Publica, comunică MOLDPRES.

În acest context, oamenii legii reamintesc șoferilor să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic; să circule cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, mai ales când fenomenul ceţii dense este asociat şi cu un carosabil umed.

„Fiţi atenţi la drum, în condiţiile în care pietonii sunt greu de observat, mai ales pe traseele care leagă localităţi, iar ei se deplasează pe marginea carosabilului; menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă; utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei ei”, se spune în comunicatul emis de INSP.

Datele statistice înregistrate în cele 9 luni ale acestui an arată că șoferii în stare de ebrietate au provocat 96 de accidente rutiere, în care 13 persoane și-au pierdut viața, iar 113 sau ales cu diferite traumatisme.

Foto: INSP

img21008289

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!