ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CMC a acordat 4,4 mln lei despăgubiri familiilor care și-au pierdut locuințele într-un incendiu

14:30 | 04.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi alocarea mijloacelor financiare locuitorilor mansardei care a luat foc la data de 23 octombrie pe str. Ion Pelivan din capitală, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei consilierilor municipali, proprietarii celor 20 de mansarde distruse în urma incendiului vor fi despăgubiți cu 9 000 de lei pe metru pătrat, suma totală alocată de municipalitatea Chișinău din fondul de rezervă fiind de 4 milioane 400 de mii de lei.

În același timp, mai mulți consilieri municipali au cerut inspectarea tuturor celor circa 200 de mansarde construite în oraș și elaborarea planurilor de protecție împotriva tuturor calamităților. De asemenea, a fost solicitată inițierea unei măsuri legislative prin care s-ar introduce obligativitatea asigurării locuințelor private.

Potrivit pretorului sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc, din fondul de rezervă al Primăriei Chișinău vor fi alocați bani și pentru construcția acoperișului clădirii în locul mansardei incendiate, întrucât aceasta nu mai poate fi reconstruită.

Mansarda blocului din str. Ion Pelivan a luat foc la 23 octombrie, toate cele 20 de locuințe au ars în totalitate. Deocamdată, autoritățile examinează cauza incendiului pentru a se expune.

img21008346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!