ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eficientizarea energetică a gimnaziului din Flămânzeni, Sângerei este aproape de finalizare

10:32 | 08.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. La Gimnaziul „Iurie Boghiu” din satul Flămânzeni, raionul Sângerei, lucrările exterioare de sporire a eficienței energetice, executate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, au fost finalizate. Anterior, la instituţie au fost efectuate lucrări de reabilitare și de izolare termică, s-au t înlocuit geamurile și ușile, au fost montate rețelele electrice, de ventilare și de alimentare cu apă, iar, în prezent, sunt în desfăşurare lucrări de renovare interioare, în baza unui acord adițional, transmite MOLDPRES.

Conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a verificat recent progresul lucrărilor de renovare în interiorul gimnaziului și a constatat că acestea decurg conform graficului. Pe șantier au fost puse în discuție şi unele aspecte privind organizarea recepției la finalizarea integrală a lucrărilor, eveniment ce urmează să aibă loc până la sfârșitul anului curent.

Ca urmare a măsurilor de eficiență energetică, 330 de elevi și profesori beneficiază de condiții de educație îmbunătățite și de un mediu de studii confortabil.

Lucrările au demarat în luna octombrie 2020. Costul total al lucrărilor de construcție în cadrul acestui proiect se cifrează la 17,44 milioane lei, din care 17,22 mln lei reprezintă finanțarea Uniunii Europene, prin intermediul ADR Nord, și 217.890 lei – cofinanțarea din partea Consiliului raional Sângerei.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Gimnaziului «Iurie Boghiu» din satul Flămânzeni” este finanțată de Uniunea Europeană și implementată de ADR Nord și proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova" (MSPL). 

Foto: ADR Nord

img21008434

img21008434

img21008434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!