ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”The Lucky Strike” revine pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu”

08:36 | 09.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Mihai Eminescu”din Chișinău va avea loc astăzi, începând cu ora 18.30, spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. “O porție generoasă de afaceri murdare… echilibrând personalități caricaturale cu elemente fioroase de gen noir”, după cum bine observau cei de la Chicago Tribune cu referință la piesă. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Tot astăzi, începând cu ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” își așteaptă publicul la spectacolul ”De vorbă cu Emma”, după textele lui Vitali Cipileaga, cu accente din piesa ”Pescărușul” de A. P. Cehov, în regia Danielei Burlaca. Spectacolul „De vorbă cu Emma” este unul despre viața și iubirea femeiască, despre cursul unei vieți femeiești, dornică de dragoste și alinare sufletească. Din distribuție fac parte: Viktoria Botnar (Emma), Cristian Perepeliuc (Seducătorul), Mihai Bordian (Dansatorul), Iurie Gologan (Scriitorul) și Nicu Țurcanu (Greg).

Miercuri, 10 noiembrie, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă spectacolul ”Cutia Neagră”, după un scenariu de film semnat de autorii italieni Philippe Bologna și Paolo Costella, în regia Danielei Burlaca, adaptare scenică – Boris Cremene. „Cutia Neagră” este un spectacol autentic despre influența, dependența și obsesia erei digitale, în lumea morală și spirituală a oamenilor acestui secol. Spectacolul se axează pe situații spontane, care provoacă discuții controversate, demască spațiul electronic în care fiecare și-a creat universul său. O realitate care alungă singurătatea și creează un confort psihic. În roluri: Victoria Botnar, Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Cristina Trînbaci, Dana Ciobanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian/Dorin Gribincea.

Joi, 11 noiembrie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Alexandru Cozub. Spectacolul prezintă povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferințelor. Este un spectacol care denunță metehnele societății noastre. Versurile matcovschiene: „Sfântă ni-i casa, din leagăn de dor ce coboară" exprimă un adevăr simplu şi profund al protagoniştilor spectacolului. "Pomul vieţii" ne îndeamnă să curmăm, pe veci, suferința.

În aceeași zi, la ora 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va avea loc spectacolul ”Turandot”, operă în trei acte de Giacomo Puccini, după piesa omonimă de Carlo Gozzi, dirijor – Veaceslav Cernuho-Volici (Odessa, Ucraina), regie – Eugen Platon. Acțiunea se desfășoară la Pekin, în timpurile nedefinite ale basmelor populare și ne relatează povestea prințului Calaf, care se îndrăgostește de cruda și frumoasa prințesă Turandot. Se anunță în țară, că pentru a obține permisiunea de a se căsători cu ea, pretendentul de sânge regesc trebuie să rezolve trei ghicitori, iar orice răspuns greșit are drept rezultat moartea. Calaf trece testul, dar Turandot refuză încă să se căsătorească cu el. Va reuși oare prințul să topească ghețarul din inima preafrumoasei Turandot?

Vineri, 12 noiembrie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va fi jucat spectacolul ”Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub, iar la 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”  - spectacolul ”Și cu violoncelul ce facem” de Matei Vișniec, în regia lui Vitalie Drucec, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” – spectacolul ”Conacul misterios” după piesa dramaturgului american Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”O zi din viața lui Helen” de Helmut Peschina, în regia lui Sergiu Chiriac și la 19.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Cioara albă” de Iuria Rîbcinski, în regia lui Iurie Harmelin.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

img21008459

img21008459

img21008459

img21008459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!