ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sportivii moldoveni au cucerit medalii la competiții internaționale de judo

16:48 | 09.11.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Echipa de judo a Republicii Moldova a cucerit medalia de argint la competiția mondială Baku Grand Slam, care s-a desfășurat în perioada 4-7 noiembrie, în capitala Azerbaidjanului, transmite MOLDPRES.

La competiție au participat șapte sportivi moldoveni, iar judocanul Denis Vieru, care a evoluat la categoria 66 de kg, a cucerit medalia de argint după luptele contra sportivilor din Mongolia, Georgia și Japonia, fiind învins de azerul Orkhan Safarov. În cadrul aceleiași competiții, judocanul Dorin Goțonoagă, categoria 81 kg, s-a clasat pe locul V, iar Nicolae Foca, categoria 60 kg, pe locul VII.

În același timp, Lotul Național la Judo Tineret, format din zece sportivi, a participat, în perioada 1-7 noiembrie, la Campionatul European U23 din Budapesta, Ungaria. Judocanul Radu Izvoreanu a câștigat medalia de argint la categoria de greutate 66 kg. El a obținut victoria în fața reprezentanților din Lituania, Olanda, Elveția și Rusia, fiind învins de românul Lucian Borș Dumitrescu.

Sportivul Adil Osmanov a obținut medalia de bronz, în limitele categoriei de 73 kg, impunându-se în fața adversarilor din Slovenia, Spania, Franța. În semifinale, el a cedat în fața georgianului Aleko Mamiashvili, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe sportivul din Belarus, Yahor Trukhan.

Participarea Lotului Național de Judo, la aceste competiții, a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, care va fi organizată la sfârșitul anului.

Foto: MEC

img21008492

img21008492

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!