ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşcolari din Ungheni au participat la salubrizarea şi amenajarea oraşului

08:58 | 10.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Copiii de la o grădiniță-creșă din municipiul Ungheni, împreună cu educatorii, au participat recent la o activitate de salubrizare şi amenajare a localităţii. Aceasta a făcut parte dintr-un proiect transfrontalier în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit primăriei localității, preșcolarii au reușit să aducă în ordine spațiile verzi din preajma grădiniței și scuarul Școlii de Muzică, unde obișnuiesc să facă mici excursii.

„Acțiunea a avut drept scop educarea în rândul copiilor a responsabilității și grijii față de mediul înconjurător. Astfel, educatorii au oferit copiilor și trecătorilor un exemplu de implicare civică și comportament prietenos mediului”, susţine administraţia municipiului.

Activitatea a fost parte a proiectului „Parteneriat împotriva deșeurilor pentru zonele rurale verzi”, implementat de orașul Tskaltubo (Georgia) în parteneriat cu REC Caucasus Armenia (Armenia), Primăria municipiului Ungheni (Republica Moldova), Asociația Tehnopol Galați (România) și Uniunea Oamenilor de Știință Imereti “Spectri” (Georgia), în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 este finanțat de Uniunea Europeană și are un buget de 49 de milioane de euro. În cadrul Programului au fost selectate pentru finanțare 55 de proiecte. Republica Moldova a participat și în primul Program Operațional Comun Bazinul Mării Negre, implementat în perioada 2007-2013, iar în anul trecut proiectul a intrat în faza de programare pentru 2021-2027.

Foto: Primăria Ungheni

img21008504

img21008504

img21008504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!