ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernatorul Gagauz-Yeri: Experienţa Slovaciei este foarte valoroasă pentru noi

10:57 | 10.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu Dusan Daho, ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova. Părţile au discutat posibilitățile de a efectua vizite bilaterale pentru schimbul de experiență, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, başcanul şi ambasadorul slovac au examinat evoluția campaniei de vaccinare și prognozele de dezvoltare economică în contextul instabilității prețurilor la energie. Totodată, s-au discutat  posibilitățile de a efectua vizite bilaterale pentru schimbul de experiență în diferite domenii.

"Slovacia impresionează prin nivelul de industrializare a economiei și dezvoltarea sectorului IT. Experiența  slovacă este foarte valoroasă pentru noi, în special în domeniul negocierilor cu investitorii industriali. Mizăm pe sprijinul Dvs. în atragerea investițiilor pentru modernizarea economiei autonomiei și crearea de locuri de muncă de calitate pentru tinerii noștri talentați", a menționat Irina Vlah.

Foto: Facebook Irina Vlah

 

img21008508

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!