ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Publicitatea jocurilor de noroc ar putea fi interzisă

12:42 | 10.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Proiectul de lege prin care se urmărește interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost aprobat astăzi de Comisia economie, buget și finanțe și va fi transmis spre examinare deputaților, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede interzicerea publicității asupra loteriilor, pariurilor la competiții și evenimente sportive și altor forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, a  menționat la ședință că zilnic, în Moldova se vând peste 1,3 de milioane de bilete de loterie, cele mai multe fiind procurate de persoane vulnerabile. ”Jocurile de noroc trebuie să fie mai puțin atractive, de aceea trebuie să limităm publicitatea și să protejăm populația”, a spus Alaiba.

Dacă va fi votat de Parlament, proiectul prevede modificarea Legii cu privire la organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc, Legii cu privire la publicitate, Codului serviciilor media audiovizuale și a Codului Contravențional.

Foto: Parlament

img21008521

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!