ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţa susţine că într-o sută de zile Guvernul a demonstrat profesionalism

13:54 | 11.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavriliţa afirmă că este mulţumită de activitatea Cabinetului pe care îl conduce, în primele o sută de zile de guvernare, care într-o perioadă dificilă a demonstrat profesionalism şi dedicare. Declaraţia a fost făcută astăzi, în timpul prezentării raportului de activitate al Guvernului pentru 100 de zile de mandat, transmite MOLDPRES.

Premierul a spus că nu poate da o notă miniştrilor, pentru că ar trebui să facă un exerciţiu de autoevaluare, însă la etapa actuală nu are obiecţii faţă de competenţa şi implicarea membrilor Executivului. „Într-o perioadă foarte complicată, caracterizată de criză pandemică, provocări economice, sociale, scumpiri de preţuri, cu instituţii slabe, în pofida mai multor circumstanţe, am reuşit să ne descurcăm”, a estimat şefa Cabinetului de miniştri.

De asemenea, Natalia Gavriliţa a declarat că, după plecarea vicepremierului Vladislav Kulminski, deocamdată, nu sunt planuri de remanieri de cadre în Guvern, or, actuala garnitură de miniştri îşi va continua activitatea.

„Mergem înainte, avem mult de lucru, avem obligaţiuni faţă de cetăţeni, de aceea vom consolida echipa guvernamentală şi ne vom continua lucrul”, a precizat Natalia Gavriliţa.

Membrii Cabinetului Gavriliţa au depus jurământul de învestire pe data de 6 august. Acest Guvern este format din 13 ministere şi are patru vicepremieri. Natalia Gavriliţa este al 15-lea prim-ministru al Republicii Moldova de la declararea independenței țării. Cel mai lung mandat în fruntea executivului l-a avut Vasile Tarlev, care a exercitat această funcție timp de șapte ani. În ultimii ani, Moldova a avut șase premieri: Vlad Filat (2009-2013), Iurie Leancă (2013-2015), Chiril Gaburici (2015), Valeriu Streleț (2015), Pavel Filip (2016-2019), Maia Sandu (2019) şi Ion Chicu (2019-2020).

img21008567

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!