ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ungaria își exprimă solidaritatea cu Polonia, afectată de criza migranților

14:29 | 11.11.2021 Categorie: Externe

Budapesta, 11 nov. /MOLDPRES/. ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, l-a asigurat pe omologul său polonez Zbigniew Rau de solidaritatea Ungariei şi le-a adresat mulţumiri grănicerilor şi poliţiştilor polonezi pentru faptul că apără frontierele acestei ţări şi în consecinţă pe cele ale Uniunii Europene, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Șeful diplomației ungare a declarat că „vestea proastă este că frontierele de est ale Poloniei continuă să se afle sub o puternică presiune exercitată de migraţie”.

„Bieţii noştri prieteni polonezi experimentează acum acelaşi lucru cu care ne confruntăm şi noi ca situaţie practică de şase ani, cu migranţi ilegali care refuză să respecte reglementările, legile şi suveranitatea şi încearcă să ne penetreze în număr mare frontierele”, a adăugat Szijjarto, aflat la Istanbul pentru summitul Consiliului turcic.

„Trebuie să se spună cu claritate că violarea frontierelor reprezintă o infracţiune şi acelaşi lucru se aplică şi încurajării violării graniţelor, pentru a nu mai menţiona şi traficul de persoane”, a subliniat Szijjarto.

Foto: middle-east-online.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!