ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de Luminița Țâcu va avea loc la Teatrul poetic ”Alexei Mateevici”

06:53 | 12.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. La Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” va avea loc sâmbătă și duminică, 13-14 noiembrie, la ora 18.00, premiera spectacolului ”Martiri” de Marius von Mayenburg, în regia Luminiței Țâcu, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Centrului Cultural German AKZENTE/ Goethe-Zentrum Chișinău, relatează MOLDPRES.

Traducerea din germană a piesei este semnată de Elise Wilk. Potrivit organizatorilor, piesa ”Martiri” reflectă fundamentalismul și omul contemporan, comportamentul extrem și limitele pe care și le pune singur în față, repercusiunile fanatismului și rostul minților deschise în societatea mileniului trei, precum și ignoranța sistemului educațional față de adevăratele pericole din instituțiile de învățământ. 

Sâmbătă și duminică, la 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”Jurnalul pacientei”,  inspirat din romanul ”Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, în regia Danielei Burlaca. ”Jurnalul pacientei” este un spectacol psihologic plin de suspans, o intrigă complicată și provocatoare, care pune în vizor istoria despre crimă și pedeapsă pe motiv de iubire și traume emoționale. Formula artistică aleasă pentru spectacol este asemenea unui tablou pictat în viziunea unui artist care schițează un subiect și oferă frâu liber fanteziei și filmului personal al privitorilor.

Mâine, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Dosarele Siberiei”  de regizorul Petru Hadârcă, după memoriile Ecaterinei Chele, deportată în 1941, Margaretei Cemârtan-Spânu, deportată în 1949, și ale lui Ion Moraru, condamnat politic în 1950 la 10 ani de GULAG, Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Cioara albă” de Iurie Rîbcinski, în regia lui Iurie Harmelin, iar la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul ”Made  in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Sandru Grecu și Teatrul Dramatic Rus de Stat  ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Pasiunea Maddalenei” de Don Nigro, în regia lui Iosif Șaț.

Duminică, la 17.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”Iubirea la proști”, o comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber, la 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul  ”Casa Mare” de Ion Druță, în regia lui Alexandru Cozub, Teatrul ”De pe strada Trandafiirlor” – spectacolul ”Cioara albă” de Iurie Rîbcinski, în regia lui Iurie Harmelin, și la 18.30, Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” – spectacolul „Revizorul” de N. V. Gogol, în regia lui Sandu Grecu și Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.  P. Cehov” – spectacolul ”Salut din lumea cealaltă sau ”Fiți sănătoși!” de Pierre Sheno, în regia lui Petru Hadârcă.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

img21008589

img21008589

img21008589

img21008589

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!