ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Soroca a fost organizată o instruire pentru operatorii din agricultură

10:26 | 12.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) a desfășurat în această săptămână un training de educație financiară pentru întreprinderile agricole din raion. Activitatea a fost organizată cu suportul Proiectului de Reziliență Rurală al Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), în cooperare cu Fundația pentru Educația Financiară OK, transmite MOLDPRES.

Obiectivul principal al acestei activități a fost de a consolida și dezvolta cunoștințele operatorilor economici din domeniul agricol în materie financiară, obținerea abilităților practice pentru evaluarea și conștientizarea riscurilor, identificarea oportunităților de economisire și investiții pentru a lua decizii financiare informate. Beneficiarii seminarului de instruire au fost 19 participanți din sectorul agrar din raionul Soroca, viitori antreprenori.

„Subiectele discutate au trezit un mare interes din partea beneficiarilor, care s-au încadrat activ în discuții, au învățat cum să elaboreze corect un buget, cum să evite riscurile unui credit, completând formatorul cu exemple concrete din activitate. Materialele didactice utilizate la training-uri sunt dezvoltate de Fundația OK pe baza unei metodologii proprii, unice, ce reuneşte cele mai eficiente elemente şi mijloace de educaţie financiară la nivel mondial. Având la bază un proces interactiv și inovativ de învățare, trainerul a creat un mediu motivațional sub forma unei experiențe unice, aplicând metoda edutainment”, afirmă organizatorii.

Potrivit acestora, participanții au făcut o analiză a situației lor financiare actuale, completând roata financiară a vieții, și-au stabilit scopuri SMART, au învățat cum să gestioneze veniturile și cheltuielile elaborând corect un buget, au aflat mai multe despre instrumentele de economii și investiții, avantajele și riscurile unui credit, însușind și alte cunoștințe și competențe indispensabile unor finanțe sănătoase.

Foto: CCI

img21008599

img21008599

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!