ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile verifică pregătirea drumarilor pentru sezonul de iarnă

15:52 | 12.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, împreună cu directorul general interimar al Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan, a vizitat SA “Drumuri Criuleni” pentru a verifica pregătirea întreprinderii de sezonul rece 2021-2022, transmite MOLDPRES.

“Constat că lucrurile nu stau tocmai bine, în mod special ce ține de dotarea tehnică. Voi continua vizitele şi la alte întreprinderi responsabile de întreținerea drumurilor. Totodată, săptămâna viitoare mă voi întâlni cu directorii întreprinderilor ca să analizăm necesitățile şi măsurile care trebuie întreprinse pentru asigurarea unei circulații adecvate pe drumurile țării, pe timp de iarnă”, a declarat Andrei Spînu.

Pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice SA “Drumuri Criuleni” preconizează antrenarea a 53 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere, tractoare cu pneuri dotate cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare). Directorul Societății pe Acțiuni, Alexandru Popov, a informat că în prezent sunt pregătite peste 1 895 de tone de material antiderapant, 1 833 de tone de sare tehnică și 2 972 de tone de nisip, pentru combaterea lunecuşului pe drumurile publice. Urmează să mai fie achiziționate sare tehnică și nisip/savură.

“Monitorizăm în permanență pregătirea companiilor de sezonul de iarnă, pentru a ne convinge că vom înlătura operativ orice dificultate la trafic în această perioadă. În acest scop, începând cu luna noiembrie a anului curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcţionează serviciul în regim „Non-stop” al ASD”, a informat Sergiu Bejan.

Serviciul poate fi accesat la: Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. E-mail: [email protected]

Activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor SA „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antrepriză. SA “Drumuri Criuleni” își desfășoară activitatea contractuală pe circa 460 de km de drum din raioanele Criuleni, Anenii Noi, Dubăsari, precum și municipiul Chișinău.

Foto: ASD

img21008617

img21008617

img21008617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!