ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina obligă angajații la stat să se vaccineze

16:40 | 13.11.2021 Categorie: Externe

Kiev, 13 nov. /MOLDPRES/. În Ucraina, mai multe categorii de angajați la stat vor fi obligați să se vaccineze. Ministerul Sănătăţii din Ucraina a propus includerea personalului medical şi a angajaţilor municipali în categoriile profesionale pentru care vaccinarea împotriva COVID va deveni obligatorie, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Executivul ucrainean îi obligă deja pe profesori, pe angajaţii din instituţiile de stat şi pe cei din administraţiile locale să se vaccineze împotriva COVID, în caz contrar riscând să fie suspendaţi de la locurile de muncă.

Personalul medical, angajaţii din primării şi cei din companiile municipale au fost incluși în noua listă a categoriilor profesionale obligate să se vaccineze., a anunţat ministrul ucrainean al Sănătăţii, Victor Liaşko.

În ultimele săptămâni, Ucraina a înregistrat un număr record de cazuri de coronavirus şi de decese asociate COVID-19, iar Guvernul de la Kiev a impus lockdown-uri stricte şi a promovat vaccinarea, încercând să limiteze efectele pandemiei.

De la începutul pandemiei, Ucraina a înregistrat 3,16 milioane de infectări şi 74.857 de decese asociate COVID-19.

Marea restanță a Kievului este vaccinarea anti-Covid-19. Ucraina este una dintre ţările din estul Europei care înregistrează cele mai mici rate de vaccinare de pe continent. Doar 8,3 milioane de ucraineni din totalul de 41 de milioane de locuitori din această ţară sunt în prezent vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

Foto: washingtonpost.com

img21008636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!