ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta un spectacol de Vitalie Drucec

08:16 | 15.11.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat ”Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, va avea loc mâine, 16 noiembrie, la ora 18.30, la Teatrul Național Mihai Eminescu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiați, care își vorbesc, dar nu se pot face auziți; o montare ce dorește a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubești și să înțelegi! „Storcătorul de fructe” este prima piesă a dramaturgului Ilia Cilaki montată pe o scenă din Republica Moldova.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va oferi publicului spectacolul ”Love Me XXI”. Este un spectacol de Daniela Burlaca, cu actorii: Viorel Cozma, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Mihai Bordian, Iurie Gologan, Victoria Botnar și Cristina Trînbaci. 

Miercuri, 17 noiembrie, la ora 19.00, același teatru readuce în scenă spectacolul ”Invitația la vals” după Mihail Drumeș, în regia Danielei Burlaca. Este un spectacol mărturisire, cu o avalanșă de trăiri, care va pătrunde în conștiință și va atinge struna emoționalului. În distribuție: Iurie Gologan, Dana Ciobanu, Nicu Țurcanu, Cristina Trînbaci, Mihai Bordian, Cristian Perepeliuc, Victoria Țurcanu, Viorel Cozma, Ana-Sia Cărăuș, Radmila Popovici și Victoria Botnar.

Joi, 18 noiembrie, la ora 18.00, Teatrul poetic ”Alexei Mateevici” își așteaptă publicul la spectacolul ”Destin” de Vladimir Beșleagă, regie și adaptare scenică de Dana Strungaru. Potrivit organizatorilor, montarea acestui spectacol a fost susținută de Direcția Cultură a Primăriei Chișinău și Ministerul Culturii, în contextul anului declarat ”Anul Vladimir Beșleagă în domeniul literaturii și culturii”, dedicat aniversării a 90-a de la nașterea scriitorului. Scenografia - Irina Gurin, compozitor - Viorel Burlacu, coregrafia - Alexandra Soșnicova și Sergiu Golovnea, proiecția video - Cristian Oloi. În distribuție: Valentin Delinschi, Valentina Ostap, Mihaela Chiu, Cătălina Budu și Victor Untilă.

În aceeași zi, la ora 18.00, Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” va prezenta spectacolul „Boema”, operă în patru acte de Giacomo Puccini, în regia Rodicăi Picireanu. Opera a fost montată, după patru decenii, pentru a doua oară la Chișinău. În distribuție: Mimi - Valentina Nafornița (invitat special), Rodolfo - Ion Timofti, Marcello - Vitalie Maciunschi, Musetta - Ana Cernicova, Colline - Alexei Botnarciuc, Schaunard - Mihai Dogotari, Benoit - Iurie Maimescu, Alcindoro - Alexei Digore, Parpignol - Ruslan Pacatovici. Dirijor: Andriy Yurkevych, Artist Emerit al Ucrainei.

Tot joi, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul ”Cântec de leagăn” de Dumitru Matcovschi, în regia lu Alexandru Cozub. Din distribuție fac parte actorii: Vitalie Rusu, Angelina Ciobanu, Margareta Pântea, Petru Oistric, Ion Mocanu, Valentin Zorilă, Mihaela Damian-Oistric, Diana Decuseară, Ana Tkacenko și Angela Ioan-Cărăuș.

Spectacolele se vor desfășura cu respectarea tuturor normelor de protecție antiepidemice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!