ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de invenții vor fi expuse la Expoziția Internațională Specializată INFOINVENT

10:27 | 15.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Peste patru sute de invenții din mai multe state vor fi prezentate la Expoziția Internațională Specializată (EIS) INFOINVENT, ediția a XVII-a, care se va desfășura în perioada 17-20 noiembrie în format online, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

„EIS INFOINVENT reprezintă un forum al proprietății intelectuale, creativității și inovării. Scopul evenimentului este susținerea și promovarea activității de cercetare și inovare, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind valorificarea și implementarea rezultatelor creativității umane în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale”, a explicat astăzi într-o conferinţă de presă, dedicată evenimentului, Eugeniu Rusu, directorul general al AGEPI.

Şeful AGEPI a specificat că „lucrările prezentate la EIS INFOINVENT vor fi repartizate conform următoarelor compartimente: Invenţii şi soiuri de plante, design industrial; Proiecte de cercetare și inovare; Creaţia tinerilor; Produse şi servicii inovative; Industrii creative. Exponatele prezentate vor fi jurizate și premiate. 

Potrivit oficialului, programul manifestărilor aferente EIS INFOINVENT va cuprinde o Conferință Inovațională Internațională și alte evenimente interactive de promovare a importanței și valorii proprietății intelectuale și inovațiilor pentru dezvoltarea economică a țării și sporirea competitivității produselor și serviciilor autohtone pe piața internă și externă, întregul program urmând să se desfășoare online.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a îndemnat inventatorii şi cercetătorii din Republica Moldova să participe la expozițiile de specialitate şi să utilizeze acest instrument de promovare al propriilor proiecte inovaționale. Conform instituţiei, toate informaţiile referitor la eveniment pot fi fi accesate online pe pagina web a expoziției: http://www.infoinvent.md/

EIS INFOINVENT se desfăşoară o dată la doi ani, iar ediţia din acest an va întruni participanţi din România, Australia, Croaţia, Filipine, Malaysia, Coreea etc. 

Foto: infoinvent.md

img21008660

img21008660

img21008660

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!