ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultima săptămână, încasările Serviciului Vamal s-au ridicat la peste 583 milioane de lei

10:49 | 15.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 8-14 noiembrie, la peste 583 milioane de lei, mai mult cu 6,7% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. De asemenea, de la începutul lunii curente, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat aproape 1,2 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 45,7% față de încasările din aceeași perioadă a anului 2020, transmite MOLDPRES.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 541 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 51 661 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 12 192 și, respectiv, 9 846 de traversări.

„La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 253 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de aproximativ 155 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune”, indică Serviciul Vamal.

În perioada referință, ofițerii Liniei de informare au recepționat 512 solicitări de informații legate de activitatea vamală.

Foto: Serviciul Vamal

img21008661

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!