ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA susțin că Lukașenko distrage atenția de la acțiunile Rusiei la granița cu Ucraina

11:38 | 15.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 15 nov. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a discutat în weekend cu ministrul Afacerilor Externe din Polonia, Zbigniew Rau, despre situația de la granița polono-belarusă. În cadrul convorbirii telefonice, șeful dominației americane l-a asigurat pe șeful diplomației de la Varșovia de „solidaritate în fața campaniei hibride a lui Lukașenko”, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de stat al SUA, citat de digi24.ro, preluat de MOLDPRES.  

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a transmis că Antony Blinken și-a exprimat „profundă recunoștință pentru sprijinul activ al Poloniei pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”.

„Secretarul Blinken a reafirmat sprijinul SUA pentru Polonia în fața exploatării cinice de către regimul de la Minsk a migranților vulnerabili. Acțiunile regimului Lukașenko amenință securitatea, generează diviziune și urmăresc să distragă atenția de la activitățile Rusiei la granița cu Ucraina”, se arată în comunicatul Departamentului de Stat. 

Condamnând ferm instrumentalizarea migranților vulnerabili, secretarul de stat Blinken și ministrul de externe Rau au cerut lui Aleksandr Lukașenko să acorde atenție și abordeze cauzele fundamentale care au condus la sancțiunile impuse de Occident, printre acestea fiind repetatele încălcări ale drepturilor omului și libertăților fundamentale ale bielorușilor. 

„SUA, Polonia și alți aliați și parteneri sunt uniți în a impune costuri semnificative Moscovei pentru agresiunea militară și activitățile dăunătoare din regiune”, mai prevede comunicatul. 

De altfel, Antony Blinken a scris și pe twitter despre „campania hibridă a lui Lukasenko”, subliniind că ceea ce se întâmplă la frontiera dintre Polonia și Belarus are rolul de a distrage atenția de la acțiunile Rusiei la granița cu Ucraina. 

Foto: timesofisrael.com 

img21008664

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!