ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 450 de diplome emise de Universitatea din Tiraspol au fost apostilate

12:28 | 15.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. În cei trei ani de la punerea în aplicare a Deciziei protocolare din 25 noiembrie 2017, au fost aplicate apostilele Republicii Moldova pe 456 de diplome de model neutru, emise de către Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Biroului politici de reintegrare, cele mai solicitate state în care urmau a fi prezentate diplomele apostilate sunt următoarele: Italia – 90, SUA – 70, Bulgaria –50, Israel – 43, Polonia – 40, Franța – 30, Austria – 20, Marea Britanie – 17, Spania – 17, Olanda – 14, Belgia – 11, Slovenia – 10, Grecia – 6, Albania – 6, Elveția – 5.

Conform sursei citate, apostila oferă absolvenților din regiunea transnistreană șansa de a continua studiile sau de a se angaja în câmpul muncii peste hotarele țării, fiind posibilă utilizarea acestora doar în statele care au aderat la Convenția de la Haga.

Totodată, Biroul reiterează că apostila aplicată pe diploma neutră nu presupune recunoașterea sau echivalarea acesteia cu diploma de model național.

Foto simbol

img21008671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!