ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

13:45 | 15.11.2021 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Vladimir Cuc a participat la Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din cadrul Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) 

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Secretarul de stat Vladimir Cuc a participat la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe ai statelor participante la SEECP, organizată de Republica Elenă, în calitate de Președinte-în-Exercițiu (PîE) al SEECP, care a avut loc la Bruxelles, Belgia. 

În cadrul reuniunii informale participanții au discutat despre evoluțiile recente ale cooperării regionale din Europa de Sud-Est. Ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Nikolaos Dendias, a trecut în revistă prioritățile președinției în exercițiu și principalele evenimente planificate pentru perioada mandatului. Șefii delegațiilor naționale, de asemenea, au abordat modalitățile de consolidare a eforturilor de recuperare post-pandemică și au menționat progresele care au fost atinse în procesele de integrare europeană în această perioadă.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a exprimat apreciere președinției Republicii Elene în cadrul SEECP privind exercitarea mandatului său menționând deschiderea Republicii Moldova pentru sprijinirea priorităților stabilite. Totodată, secretarul de stat s-a referit la importanța continuării procesului de extindere UE spre țările din Balcanii de Vest, ceea ce servește drept o inspirație pentru alte țări cu aspirații europene. 

Notă: Formatul SEECP este un for politic important pentru Republica Moldova, care oferă platforma pentru discuții privind acțiunile necesare a fi întreprinse pentru consolidarea cooperării și stabilității regionale, precum și întru susținerea aspirațiilor europene ale statelor din Europa de Sud-Est.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!