ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Orașul Ștefan Vodă a fost desemnat „Capitala Tineretului 2022”

15:08 | 15.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Oraşul Ştefan Vodă a fost desemnat învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022”. Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES. 

În cadrul Programului "Ștefan Vodă - Capitala Tineretului 2022” urmează să fie organizate o serie de activități de tineret ale autorităţilor administrației publice centrale și locale, organizațiilor necomerciale, partenerilor de dezvoltare și societății civile.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de cca un milion de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 mii de lei.

„În cadrul concursului, aplicantul orașul Ștefan Vodă a propus circa 51 de activități de tineret printre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susţinerea iniţiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul naţional „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor; promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educaţională şi antreprenorială”, indică MEC.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului  "Ștefan Vodă - Capitala Tineretului 2022”, să completeze formularul din acest link: https://bit.ly/capitalatineretlui2022.

Foto: MEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!