ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două formațiuni politice au fost lipsite de finanțare de la bugetul de stat pentru șase luni

17:51 | 15.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a lipsit două formațiuni politice de finanțare de la bugetul de stat pentru șase luni, transmite MOLDPRES.

Membrii autorității electorale centrale au sancționat cu avertisment concurentul electoral Partidul Politic „NOI” pentru neprezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 sau a informației despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26-29 octombrie 2021.

De asemenea, CEC a obligat Partidul „NOI” să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26-29 octombrie, 30 octombrie – 5 noiembrie 2021 și 6 – 12 noiembrie 2021 sau despre faptul că nu va deschide la bancă un cont cu mențiunea „Fond electoral”. În acest context, Partidului „NOI” i-a fost aplicată sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de 6 luni.

În același timp, autoritatea electorală a aplicat repetat sancțiunea sub formă de avertisment Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii pentru nerespectarea prevederilor ce vizează finanțarea campaniei electorale și neprezentarea informației despre deschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral”. Concurentul a fost obligat să prezinte, în termen de 24 de ore, informația despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 30 octombrie - 5 noiembrie curent sau despre faptul dacă a deschis un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”. Și acestui partid politic i-a fost aplicată sancțiunea complementară de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de 6 luni.

Foto simbol

img21008688

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!