ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Ungheni a pregătit mai multe acţiuni pentru tineri

08:54 | 16.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Autorităţile municipiului Ungheni au organizat mai multe acţiuni, prilejuite de Ziua Națională a Tineretului, marcată tradițional în a doua duminică a lunii noiembrie, transmite MOLDPRES.

Startul programului de activităţi a fost dat de cursa de alergări cu genericul „Tinereţe”, care în acest an a ajuns la cea de-a 23-a ediţie.

„Au participat la competiție zeci de tineri, din Ungheni, precum și din alte localități. De asemenea, pentru toți tinerii a fost organizat un concert, susținut de colective artistice din municipiu”, a informat Primăria Ungheni.

Potrivit sursei citate, urmează noi activități pentru tineri. Astfel, administraţia locală a invitat tinerii să participe la sondajul privind situația și satisfacția cetățenilor față de activitatea și oportunitățile din domeniile: sport, cultură și tineret, realizat în aceste zile de Primăria municipiului Ungheni.

Ministerul Educației și Cercetării a elaborat un Plan consolidat privind acțiunile dedicate Zilei Naționale a Tineretului. Planul conține o serie de activități și manifestări dedicate tinerilor, organizate de autoritățile publice centrale, locale și structurile asociative de tineret, care au scopul de a încuraja activismul civic și implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor și de a valorifica potențialul creator al tinerilor.

Ziua Națională a Tineretului este marcată în Republica Moldova în a doua duminică a lunii noiembrie, în conformitate cu prevederile unei Hotărâri de Guvern din 1996.

Foto: Primăria Ungheni 

img21008700

img21008700

img21008700

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!