ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Cultivarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, susţine ministrul Agriculturii

09:01 | 16.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a efectuat o vizită de lucru la fabricile de zahăr, pentru a analiza situația curentă din sector. Reprezentanții industriei de zahăr au informat oficialul despre provocările financiare, capacitățile de producție, cantitatea recoltată și calitatea materiei prime furnizată, transmite MOLDPRES.

„Atenția Ministerului Agriculturii este concentrată pe dezvoltarea industriei de zahăr, în scopul obținerii unei eficiențe sporite a activității economice desfășurate de întreprinderile din sector. Cultivarea și prelucrarea sfeclei de zahăr rămâne o ramură strategică pentru țara noastră, motiv pentru care trebuie să sporim competitivitatea zahărului autohton atât pe piața internă, cât și pe cea externă”, a subliniat Viorel Gherciu.

Conform datelor ministerului, în anul 2021, de pe cele 16,3 mii ha, se prognozează o recoltă globală de sfeclă de zahăr de circa 733,5 mii tone. Până în prezent au fost recoltate peste 50% din suprafețele însămânțate cu sfeclă.

Foto: MAIA

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!