ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 15 mii de pacienți au solicitat ambulanța în ultima săptămână

09:14 | 16.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. În a doua săptămână a lunii noiembrie, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical pentru 14 837 de persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cel mai des au solicitat ambulanța cetățenii cu urgențe respiratorii – 3 772 solicitări, inclusiv 1 160 IRVA (infecții respiratorii virale acute), urmate de urgențele cardiovasculare – 2 812 solicitări, inclusiv 53 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1 885 solicitări, dintre care 195 de accidente vasculare cerebrale.

În perioada menționată, 1 136 cetățeni cu diverse traumatisme au primit primul ajutor medical la etapa de prespital. Ambulanța a fost solicitată în cazul a 53 accidente rutiere, în urma cărora au avut de suferit 70 persoane.

Totodată, medicii de pe ambulanță au acordat primul ajutor medical la 49 pacienți cu diverse intoxicații, printre care 18 medicamentoase, opt cu monoxid de carbon, șase cu alcool și patru cu ciuperci.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 43 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenți fizici, chimici și de mediu, dintre care 29 combustii și patru cazuri de hipotermie.

img21008702

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!