ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a Primăriei Chișinău a efectuat o vizită la Sankt Petersburg

09:50 | 16.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, însoțit de șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache și directorul Regiei Transport Electric, Dorin Ciornii, au efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru în Sankt Petersburg (Rusia), transmite MOLDPRES.

Vizita s-a desfășurat în cadrul Acordului de colaborare, încheiat între primăriile celor două municipalități și a avut drept scop informarea și preluarea celor mai bune practici ale administrației din Sankt Petersburg privind managementul transportului public.

Astfel, responsabilii de la Chișinău s-au familiarizat cu activitățile de exploatare a infrastructurii rutiere urbane, principiile de organizare a liniilor de transport public pentru decongestionarea traficului rutier, îmbunătățirea calității serviciilor prestate pasagerilor și reducerea costurilor de exploatare a parcurilor de transport public.

Totodată, o atenție sporită a fost acordată practicilor de organizare a locurilor de parcare pentru transportul privat în interiorul orașului, dar și reglementărilor de executare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere, pietonale și a zonelor verzi, ca urmare a lichidării situațiilor de avariere, precum și de pozare a rețelelor inginerești noi.

Vizita la Sankt Petersburg a avut loc în perioada 11-12 noiembrie.

Foto: euronews.com

img21008703

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!