ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au examinat construcţia Liceului „M. Eminescu” din Comrat

13:03 | 16.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Derularea proiectului de construcție a unei noi clădiri a Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat a fost examinată astăzi de guvernatorul UTA Găgăuz-Yeri, Irina Vlah, cu Oxana Isac, șefa Fondului de Investiții Sociale din Moldova (FISM). La ședință au participat și reprezentanții organizației contractante, transmite MOLDPRES.

Lucrările la proiect au început în anul 2020. În cadrul întâlnirii au fost discutate etapele de construcție a clădirii și câteva detalii tehnice legate de punerea în funcțiune a noului edificiu.

În prezent, pe șantier, au fost finalizate lucrările de instalare a acoperișului, rețelele electrice interne, cele de alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, se află în curs de desfășurare lucrările de construcţie internă şi cele de amenajare a teritoriului.

În același timp, unele tipuri de lucrări din program au fost suspendate sau sunt efectuate cu întârziere. Unul dintre motive este creșterea semnificativă a prețurilor pentru materialele de construcție. Diferența de preț în cadrul proiectului a constituit 1,7 milioane de lei. Potrivit experților, pentru punerea în funcțiune a clădirii, este necesar să se efectueze lucrări suplimentare, a căror valoare depășește 1,5 milioane de lei.

"Comitetul executiv al autonomiei va colabora cu Guvernul pentru a găsi fonduri suplimentare necesare finalizării construcției liceului. Acesta este un proiect important pentru noi, care are drept scop modernizarea sistemului de învățământ în ansamblu", a menționat Irina Vlah.

Construcția Liceului „Mihai Eminescu” este finanțată de Guvernul României prin intermediul FISM, în acest scop fiind alocat un grant de 15 milioane de lei. Peste cinci milioane de lei a constituit contribuția Guvernului Republicii Moldova.

Foto: Facebook Irina Vlah

img21008709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!