ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele ucrainean Zelenski a anunțat o recompensă financiară celor care se vaccinează

13:11 | 16.11.2021 Categorie: Externe

Kiev, 16 nov. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat luni acordarea unei recompense financiare ucrainenilor care se vaccinează anti-COVID-19 pentru a-i încuraja astfel să se imunizeze pe compatrioţii săi în mare parte reticenţi, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Zelenski a anunțat că "fiecare persoană care a primit două doze va putea beneficia de 1.000 de grivne", adică aproximativ 35 de euro, o sumă importantă pentru una dintre cele mai sărace ţări din Europa.

Persoanele vaccinate pot cheltui apoi această sumă pentru un abonament la o sală de sport, pentru a merge la cinema, la teatru, la muzeu sau pentru a plăti o călătorie internă cu trenul sau cu avionul.

"Este un sprijin pentru industriile cel mai grav afectate" de măsurile restrictive impuse din cauza pandemiei, a subliniat Zelenski.

Kievul planifică să atribuie 200 de milioane de euro în următoarele luni acestui program care va fi lansat pe 19 decembrie, a adăugat preşedintele Ucrainei.

Cu 442 de decese înregistrate în 24 de ore şi un sistem public de sănătate defectuos, Ucraina a fost luni a doua ţară din lume cu cele mai multe noi decese zilnice, după Rusia (1.211).

Ucraina are o populaţie de aproximativ 45 de milioane de locuitori și se confruntă de câteva săptămâni cu cel mai grav val al pandemiei noului coronavirus, generat de varianta Delta, mai contagioasă, dar şi cu neîncrederea publicului în vaccinuri.

În prezent, doar 28% din ucraineni au primit două doze de vaccin anti-COVID-19, a declarat luni ministrul ucrainean al Sănătăţii.

img21008713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!