ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarilor le-a fost prezentat un nou produs care reduce costurile mixturilor de asfalt

13:24 | 16.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. La Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) astăzi a fost prezentat produsul MR8, care este fabricat din material plastic reciclat și poate fi utilizat în amestecurile de asfalt reducând volumul de bitum necesar, cu scopul de a minimiza cheltuielile și emisiile de CO2, transmite MOLDPRES.

Produsul este fabricat de o companie din Scoția. Conform specialiştilor, MR8 îmbunătățește caracteristicile fizico-mecanice ale îmbrăcămintei rutiere și poate fi adăugat în mixturile asfaltice în proporție de 10-15% din componenta bitumului, rezultând o economie de 5-10% comparativ cu costurile pentru bitum.

„Materialul reciclat MR8 minimizează emisiile de CO2 cu 1.55 kg pentru fiecare kilogram de MR8 folosit. „În primăvara anului 2022, atunci când ne vor permite condițiile meteo, vom executa un sector experimental cu MR8, pentru a verifica implementarea acestuia pe drumurile din țara noastră”, a explicat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

La prezentarea produsului au participat agenți economici și reprezentanți ai companiilor de proiectare din domeniul infrastructurii rutiere.

Foto: ASD

 

 

img21008717

img21008717

img21008717

img21008717

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!