ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile germane au suspendat procedura de certificare a gazoductului Nord Stream 2

17:06 | 16.11.2021 Categorie: Externe

Berlin, 16 nov. /MOLDPRES/. Procedura de certificare a gazoductului Nord Stream 2 a fost suspendată temporar, marți, 16 noiembrie, de către autoritățile germane, care susțin că noua conductă prin care se transportă gazele din Rusia către Europa nu respectă legile locale, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Agenţia Federală a Reţelelor din Germania (Bundesnetzagentur, BNetzA) a anunţat marţi suspendarea procedurii de aprobare a Nord Stream 2, controversatul gazoduct între Rusia şi Germania pe sub Marea Baltică, invocând un obstacol juridic.

Gazoductul, care a fost finalizat la începutul acestui an, după luni de întârzieri și eșecuri, are nevoie de aprobarea autorităților germane înainte de a putea fi p în funcțiune.

Autoritatea de reglementare germană a declarat că nu poate continua cu certificarea conductei deoarece Nord Stream 2 AG, compania controlată de Gazprom, care deține conducta, este înregistrată în Elveția, nu în Germania.

„În urma unei examinări amănunţite a documentaţiei, Bundesnetzagentur a concluzionat că nu este posibilă certificarea operatorului gazoductului Nord Stream 2 decât dacă această societate este organizată sub o formă juridică în conformitate cu legislaţia germană', explică BNetzA într-un comunicat difuzat marţi.

Procesul de certificare a Nord Stream 2, controlat de gigantul de gaze rusesc Gazprom, este pe ultima sută de metri, înainte de punerea în funcţiune a gazoductului.

În lipsa acestei aprobări, gazoductul care transportă gaze naturale ruseşti direct în Europa Occidentală prin Germania, fără a mai trece prin Ucraina, nu poate începe să funcţioneze, de teama sancţiunilor.

img21008722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!