ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Strategia agricolă a ţării a fost discutată cu experţi ai Băncii Mondiale

17:01 | 16.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Secretarii de stat ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) au avut astăzi o ședință de lucru cu reprezentanții Băncii Mondiale. Părțile au abordat subiecte referitoare la prioritățile ministerului privind perspectivele reformării sectorului agricol prin prisma noii Strategii Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală (2022-2027), transmite MOLDPRES.

De asemenea, participanţii la întrevedere au discutat oportunitățile de dezvoltare și de reabilitare a sistemelor de irigare, atragerea investițiilor financiare pentru consolidarea sectorului zootehnic, precum şi necesitatea intensificării comerțului cu produsele autohtone pe piețele externe.

Totodată, specialiştii Băncii Mondiale au făcut o prezentare a noii Operațiuni de Politici de Dezvoltare (OPD), ce are drept scop acordarea suportului financiar Guvernului de la Chişinău.

Oficialii MAIA au vorbit despre noua Strategie Națională de Dezvoltare Agricolă și Rurală a Republicii Moldova (2022-2027). Ei au menţionat că aceasta are mai multe obiective, cum ar fi: consolidarea potențialului sectorului agricol rezilient la schimbările climatice; promovarea practicilor agricole inteligente, eficiente și durabile; dezvoltarea pieței locale și sporirea potențialului de export; susținerea unei dezvoltări socioeconomice rurale sustenabile.

Pe final, atât reprezentanţii Ministerului Agriculturii, cât şi experţii Băncii Mondiale, au subliniat angajamentul de a spori competitivitatea sectorului agroalimentar, în special cel ce este concentrat pe lanțurile valorice, inclusiv cu respectarea obiectivelor de mediu.

Foto: MAIA

img21008727

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!