ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Orașul Cimișlia va găzdui un Forum trilateral de afaceri Italia-România-Republica Moldova

09:42 | 17.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Orașul Cimișlia va fi gazda Forumului trilateral de afaceri Italia – România – Republica Moldova, care se va desfășura la finele lunii noiembrie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului Cimișlia în parteneriat cu Consiliul raional și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru.

Potrivit Tatianei Aramă, vicepreședinte al raionului Cimişlia, domeniile de interes pentru acest forum sunt: tehnologii informaţionale; energii regenerabile pentru consumatori casnici și industriali; agricultură; construcție; managementul deșeurilor; servicii pentru spitale; economie şi producere etc.

Organizatorii susţin că în urma forumului vor fi stabilite parteneriate de afaceri, lansate noi proiecte comune care vor impulsiona dezvoltarea economică a raionului Cimişlia.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane, municipiul Bălți, UTA Gagauz-Yeri din Republica Moldova şi patru județe din România (Iaşi, Neamţ, Prahova şi Bistriţa-Năsăud). Aceasta a fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Misiunea Euroregiunii Siret-Prut-Nistru se înscrie în Obiectivul de Convergență al Uniunii Europene, iar activitățile și proiectele Asociației acoperă domenii variate de interes - economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale, educație, societate informațională și cultură, în concordanță cu strategiile de dezvoltare ale administrațiilor locale.

Foto: Consiliul raional Cimişlia

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!