ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul va intensifica acțiunile de reducere a restanței la impozitul pe bunurile imobiliare

10:53 | 17.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a organizat o ședință de lucru la care au participat 150 de perceptori fiscali. În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe subiecte ce ţin de recuperarea creanțelor la impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar de la contribuabilii persoane fizice-cetățeni, problemele pe care le întâmpină în procesul de lucru, dar și soluțiile de îmbunătățire, transmite MOLDPRES.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost discutate și dificultățile pe care le întâmpină perceptorii fiscali în activitatea zilnică, menționând în acest sens necesitatea actualizării/îmbunătățirii serviciilor electronice cu care lucrează, astfel încât să aibă disponibilă toată informația necesară realizării sarcinilor.

Directoarea Serviciului Fiscal de Stat, Rozalina Albu, a mulțumit perceptorilor fiscali pentru receptivitate și implicare în procesul de recuperare a creanțelor la impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar de la contribuabilii persoane fizice-cetățeni. „Ne dorim ca prin intermediul Dumneavoastră să ajungem la cât mai mulți contribuabili, să-i informăm despre restanța înregistrată, astfel evitând situația când se va ajunge la executarea silită a acestor obligații”, a spus Albu.

La rândul său, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui, a menţionat importanța acestei întruniri, subliniind că impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar constituie un impozit local, iar autoritățile publice locale doresc să ofere tot suportul necesar în procesul de recuperare a creanțelor persoanelor fizice.

În următoarele două săptămâni, perceptorii fiscali vor contacta contribuabilii care înregistrează restanță la impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar și îi vor informa despre acest fapt, precum și despre modalitățile de stingere a acestor obligații. Totodată, perceptorii fiscali vor oferi suportul necesar în vederea verificării corectitudinii tuturor calculelor premergător inițierii procedurii de executare silită a obligațiilor fiscale respective.

Foto simbol

img21008740

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!