ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile monitorizează pregătirea drumurilor pentru sezonul rece 2021-2022

11:53 | 17.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, conducerea Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) și reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică au organizat o ședință cu managementul S.A. Drumuri despre pregătirea traseelor publice naționale pentru sezonul rece 2021-2022, transmite MOLDPRES.

În cadrul şedinţei a fost constatat că nivelul de pregătire a companiilor către sezonul de iarnă este de circa 70%, or, vicepremierul le-a solicitat să efectueze în termen de o săptămână achizițiile necesare. “Vreau responsabilitate, vreau implicare și receptivitate. Să se demonstreze spirit de gospodar în raionul fiecăruia. Voi fi cu ochii pe S.A. Drumuri și urmează să le fac și câte o vizită inopinată ca să văd dacă s-au ținut de cuvânt”, a menționat Andrei Spînu.

Oficialul a cerut să fie creat un grup de lucru format din responsabili din cadrul ASD, INSP și S.A. Drumuri, astfel încât să fie organizată o monitorizare regulată a situației pe drumurile naționale, pentru a asigura circulația în condiții de siguranță pe toată perioada rece a anului.

“În prezent, sunt pregătite circa 60 mii de tone de material antiderapant pentru combaterea lunecușului pe drumurile publice, stocul necesar fiind de 97 mii de tone. Mai trebuie procurate 12 mii de tone de sare tehnică și 24 mii de tone de nisip/savură. S.A. Drumuri trebuie să se mobilizeze de urgență și să suplinească stocurile de materiale, pentru că iarna poate veni în orice moment și trebuie să fim pregătiți”, a explicat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Din 22 noiembrie curent, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, va funcţiona serviciul în regim Non-stop al  Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”. Acesta va putea fi accesat la: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117 și e-mail: [email protected]

Activităţile de administrare şi întreținere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”, cu care ASD a încheiat contracte de antrepriză.

Foto: ASD 

img21008750

img21008750

img21008750

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!