ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul din Valea Perjei, Taraclia, a fost reabilitat termic

12:49 | 17.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Liceul teoretic „Hristo Botev” din satul Valea Perjei, raionul Taraclia, a fost reabilitat termic cu ajutorul Agenţiei pentru Eficiență Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

Potrivit Ecaterinei Petrova, directorul Liceului „Hristo Botev”, în urma implementării proiectului au fost reduse cheltuielile pentru serviciile comunale, cu aproximativ 60%. „În școală a devenit cald, confortabil. S-au redus chiar și cheltuielile pentru energie”, a spus directoarea.

Conform sursei citate, acestea sunt rezultatele înlocuirii ferestrelor și ușilor exterioare pe o suprafață de 549,75 m2, măsuri care au fost finanțate de Agenția pentru Eficiență Energetică.

Valoarea totală a proiectului a fost de 2 689 510,57 de lei. În urma realizării proiectului au fost obținute economii de energie de peste 93 041 kWh/an, economii financiare în sumă de 68 999 lei/an și  a avut loc reducerea emisiilor de CO2 cu 21,20 tone/an.

Foto: AEE

img21008755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!