ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va compensa diferența de tarife pentru gazele naturale și energia termică în perioada rece a anului

16:02 | 17.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Consumatorii casnici vor fi sprijiniți de Guvern, care va compensa diferența de tarife pentru consumul de gaze naturale și energie termică, urmare a majorării costurilor respective. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi avizul unic la acest proiect de lege, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Potrivit proiectului, Guvernul va compensa diferența de tarif pentru consumul de gaze, în perioada noiembrie 2021-martie 2022, după cum urmează: pentru primii 50 metri cubi consumați, vor fi compensate 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021, iar pentru următorii 100 metri cubi consumați  – 50% din diferența respectivă. De aceste compensații vor beneficia circa 746 mii de consumatori casnici.

În ceea ce privește compensațiile la energia termică, pentru prima gigacalorie consumată, Guvernul va compensa 67% din diferența dintre prețul din luna de facturare și cel din luna octombrie 2021.

Pentru implementarea proiectului, în proiectul de lege privind modificarea legii bugetul de stat pentru anul 2021 nr. 258/2020, sunt prevăzute circa 210 milioane de lei și concomitent în proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2022, circa 900 milioane de lei.

Foto: Guvern

img21008769

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!