ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Controlul de stat în domeniul asistenței sociale va fi consolidat și eficientizat

16:06 | 17.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Guvernul a oferit astăzi aviz pozitiv asupra proiectului de lege care vizează eficientizarea mecanismului de inspecție și control de stat în domeniul asistenței sociale și consolidarea statutului Inspecției Sociale, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Suplimentar, proiectul de lege conține prevederi pentru responsabilizarea autorităților administrației publice și prestatorilor de servicii sociale, indiferent de tipul de proprietate și de forma juridică de organizare. De asemenea, stabilește măsuri de responsabilizare a beneficiarilor în vederea declarării corecte a informațiilor privind situația de dificultate care poate conduce la stabilirea dreptului de asistență socială.

Conform proiectului, Inspecția Socială va fi redenumită în Inspectoratul Social de Stat. Acesta care se va constitui ca o structură organizațională separată în sistemul administrativ al Ministerului Muncii și Protecției Sociale și va exercita exclusiv funcțiile de supraveghere și control de stat în subdomenii sau în sfere de activitate ale ministerului.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!