ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Aleșii poporului se întrunesc joi în ședință plenară

17:49 | 17.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Deputații se întrunesc joi cu începere de la ora 10.00 în ședință plenară. Pe ordinea de zi a fost inclusă moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, inițiată de Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Biroul permanent al Legislativului, deputații vor audia și raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție, pentru perioada ianuarie 2016 – 2021. De asemenea, vor examina proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a candidaților Marina Covali și Petru Rotaru.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică în perioada rece a anului. De asemenea, vor mai fi propuse spre aprobare amendamente la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Deputații vor examina și două proiecte de hotărâre privind ratificarea unor acorduri în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Italia, precum și cu Republica Elenă.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!