ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a ratificat acordul dintre R. Moldova și Corporația Financiară Internațională

10:32 | 18.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Acordul dintre Guvernul Moldovei și Corporația Financiară Internațională (IFC), în valoare de 3,8 milioane de dolari, pentru realizarea proiectului ”Reforma climatului investițional în Republica Moldova” (faza II) a fost ratificat astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, banii vor fi utilizați pentru sporirea competitivității sectorului privat în ceea ce privește exportul produselor de origine animală, inclusiv carne de pasăre, ouă, lapte și produse lactate, pe piața Uniunii Europene.

Din valoarea totală a proiectului, IFC va contribui cu suma de 2,8 milioane de dolari. Guvernul Republicii Moldova va contribui cu un milion de dolari prin finanțarea instituțiilor statului, inclusiv plăți pentru bunurile și serviciile necesare pentru implementarea proiectului. Totodată, proiectul nu prevede contribuții directe din contul bugetului de stat.

Perioada de acțiune a acordului este de până la 30 iunie 2023.

img21008789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!