ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tendința de scădere a prețurilor la produsele petroliere continuă

11:13 | 18.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Prețurile la produsele petroliere înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale continuă ritmul descrescător. Astfel, pe parcursul ultimei perioade, prețul maxim la benzina COR 95 a scăzut cu 0,67 lei/litru, iar la motorina standard - cu 0,35 lei/litru, transmite MOLDPRES cu referire la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Pentru ziua de mâine, 19 noiembrie, ANRE a stabilit următoarele prețuri maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard: pentru benzina COR 95 – 21,21 lei/litru; pentru motorină – 18,42 lei/litru.

„În același timp, creșterea cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA vine să tempereze așteptările de ieftinire a carburanților în țara noastră”, a precizat ANRE.

Toate componentele care stau la baza formării prețurilor la carburanţi pot fi vizualizate și verificate zilnic pe pagina oficială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

img21008793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!