ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Germania situația pandemică devine dramatică

13:08 | 18.11.2021 Categorie: Externe

Berlin, 18 nov. /MOLDPRES/. În Germania, situaţia legată de cazurile de COVID-19 este „dramatică”, a recunoscut miercuri, 18 noiembrie, Angela Merkel. Cancelarul german a cerut o accelerare a distribuirii dozelor de suprarapel (booster) şi i-a îndemnat pe cei sceptici cu privire la vaccinare să-şi revizuiască opinia, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Merkel a mai declarat că "nu este încă târziu pentru a opta pentru prima doză de vaccin". "Toţi cei care se imunizează se protejează pe sine şi pe ceilalţi. Şi, dacă destui oameni se vaccinează, aceasta este calea de ieşire din pandemie", a pledat cancelarul german, aflat la sfârşit de mandat.

Este imperios necesar un "efort naţional" în vederea lansării unei distribuiri în masă a vaccinurilor pentru a treia doză, întrucât protecţia oferită de vaccin a început să scadă la şase luni după a doua doză, a explicat Merkel.

Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană, a raportat miercuri un număr record de cazuri COVID-19, 52.826, în contextul în care cel de-al patrulea val al pandemiei se înăspreşte în Europa. Majoritatea absolută a celor infectați cu Covid-19 sunt din rândul persoanelor nevaccinate.

img21008794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!