ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea bugetului de stat pentru 2021 va fi modificată

12:24 | 18.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul curent a fost adoptat astăzi în prima lectură, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, modificarea bugetului este condiționată de starea de urgență în sectorul energetic și de necesitatea întreprinderii măsurilor de ordin legislativ pentru depășirea acesteia.

Astfel, veniturile bugetului de stat vor fi majorate cu 767,8 milioane de lei – până la 45 862,4 miliarde de lei, cheltuielile cu 421,7 milioane de lei – până la 57 654,3 miliarde de lei. Deficitul bugetar se diminuează cu 346,1 milioane de lei și constituie 11,792 miliarde de lei sau 5,1% din PIB.

Conform sursei citate, 210 milioane de lei sunt destinate pentru compensarea diferenței de tarife la gazele naturale și energia termică. Alte 139 milioane de lei vor fi transferate către bugetul asigurărilor sociale de stat, dintre care 104 milioane de lei – ca urmare a majorării ajutorului pentru perioada rece a anului, precum și creșterii numărului de familii defavorizate care urmează să beneficieze de astfel de suport din partea statului.

Parlamentul a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării, în perioada 22 octombrie – 20 noiembrie.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!