ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

13:26 | 18.11.2021 Categorie: Comunicate

Șeful Biroului politici de reintegrare Alin Gvidiani în dialog cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova Claus Neukirch

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Șeful Biroului politici de reintegrare, Alin Gvidiani, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

În cadrul dialogului șeful Biroului a informat despre dinamica activităților în grupurile de lucru sectoriale, cu mențiunea că Chișinăul a propus convocarea pentru următoarele săptămâni a experților din sfera drepturilor omului, ocrotirii mediul ambiant, educației și actelor de stare civilă pentru a discuta probleme actuale în domeniile de referință și a identifica potențiali pași ulteriori.

Au fost reiterate eforturile constant întreprinse de către autoritățile competente ale Republicii Moldova pentru a ajuta cetățenii din stânga Nistrului și mun. Bender în prevenirea și combaterea riscurilor generate de COVID-19 (ajutoare umanitare, donații de vaccin și echipamente medicale, cursuri de instruire a cadrelor medicale), precum și s-a atras atenția asupra necesității de a avea într-un vizor mai sporit situația drepturilor omului din regiunea transnistreană și de a mobiliza eforturile comune întru acordarea asistenței necesare per ansamblu și pe cazuri individuale.

La fel, a fost remarcată necesitatea consultării și definitivării următorului proiect de declarație cu privire la procesul de negocieri în formatul „5+2” privind reglementarea transnistreană, ce urmează a fi aprobată la cea de-a 28-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, preconizată pentru perioada 02-03 decembrie curent, în or. Stockholm, Suedia.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!